Hoe een ring kiezen?

Wordt het tijd om te beginnen met ringshoppen? Gefeliciteerd! Een verlovingsring kopen en je voorbereiden op het voorstel is een mooie spannende tijd en het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de romantiek, maar onthoud: een verlovingsring is meestal een aanzienlijke uitgave, dus je wilt er zeker van zijn dat je het goed doet. 
 
Of je nu samen ringen gaat verkennen of alleen gaat winkelen, deze uitgebreide gids is de sleutel tot het vinden van de perfecte verlovingsring voor je partner. 
 
*Beperk welke vorm je wilt 
 
Als je weet wat je significante ander wil op het gebied van diamantvorm, helpt dat enorm om de jacht op verlovingsringen te focussen. Elke vorm (ook wel snit genoemd) is anders geprijsd - en elke vorm heeft een andere prijs per karaat. Ronde sneden zijn het duurst, terwijl peer en marquise minder zijn. Als de maat belangrijk voor u is, kunt u meer karaat krijgen tegen een betere prijs als u een alternatieve vorm kiest voor de klassieke ronde snit. Voordat u op zoek gaat naar een verlovingsring, moet u zich verdiepen in het knippen van ringen en een (of twee) favorieten in gedachten hebben. 

*Kies een metaal voor de band 
 
Traditioneel worden verlovingsringen (en ook trouwringen) gemaakt van geel, goud, witgoud, zilver of platina - hoewel goud de laatste jaren is gestegen als een fris, modern alternatief. Hoewel platina erg op zilver kan lijken, is platina aanzienlijk duurder omdat het een grotere dichtheid heeft (en ook zeldzamer). Sommige metalen krassen gemakkelijker dan andere, dus houd rekening met de levensstijl - en natuurlijk ook met het budget - voordat u een beslissing neemt. Je zult ook willen nadenken of je ook stenen in de band(en) wilt zetten! 

*Houd een karaatmaat in gedachten 
 
De eeuwenoude kwestie van kwaliteit versus kwantiteit geldt ook voor verlovingsringen; sommige mensen geven de voorkeur aan een grotere steen boven een wittere steen, terwijl anderen de absoluut helderst mogelijke diamant willen, ondanks het aantal karaats. "De aanstaande echtgenoot moet zeker een idee hebben van haar (of zijn) steengrootte, hoezeer mensen ook zeggen dat grootte niet belangrijk is, het is altijd het startpunt, omdat kleur en calrity altijd kunnen worden aangepast om iets in je begroting." 
 
Maar houd ook een open geest. Je significante ander denkt misschien dat ze weten wat ze willen als het gaat om maat of vorm, maar als ze ringen proberen, komen ze er misschien achter dat ze iets heel anders willen - het is altijd anders als je dingen aan je vinger in het echte leven begint te zien. U kunt aanzienlijk geld besparen als u een minder gebruikelijke karaatmaat kiest. Diamantprijzen stijgen aanzienlijk wanneer ze de meest gewenste gewichten wegen: denk aan halve en hele karaatgewichten (.50, 1, 1.5, enz.). "Koop een diamant die net onder deze gebruikelijke gewichten ligt, en u bespaart geld en niemand zal kunnen zien dat het een .92 karaat is in plaats van een 1 karaat", zegt Emily Duke van Finesse Diamonds Corp. 

*Laat je op de juiste manier meten 
 
Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat u allebei uw ringvingers goed laat opmeten. Je wilt geen ring die je bloedsomloop afsnijdt of, erger nog, zo los zit dat hij eraf kan vallen. Het moet knus maar comfortabel aanvoelen. Als je niet samen verlovingsringen koopt, kun je zelf de maat gaan halen bij een juwelier en dan terloops je maat vermelden de volgende keer dat het onderwerp ter sprake komt (of vertel het je BFF zodat ze het antwoord weten wanneer je partner vraagt ​​hen). 

Let op! Gouden (diamanten ringen collectie) kan niet geruild/geretourneerd worden.
 
*Overweeg hoe uw verlovingsring eruit zal zien met uw trouwring 
 
Hoewel het gemakkelijk is om verstrikt te raken in het winkelen voor de perfecte diamant, is de verlovingsring slechts de helft (of minder dan de helft, als je de ringstapelroute volgt) van de vergelijking. Je trouwring - je weet wel, het eigenlijke symbool van je huwelijk - is de vaak over het hoofd geziene andere helft. Denk er zeker over na welke stijl van trouwring bij je ring zou passen. Bij sommige verlovingsringen past geen band er vlak tegenaan, dus het is belangrijk om het volledige pakket van griffen versus pavé- en kanaalstenen te overwegen voordat je een verlovingsringstijl kiest. 
 
*Wees slim over de kwaliteit van de snit en duidelijkheid 
 
Bespaar flink door de laagste kleurdiamant te kopen die er met het blote oog nog steeds kleurloos uitziet, stelt Weissman voor. "Voor ronde diamanten in wit goud is dit typisch een I- of J-kleur. In geel goud kun je zelfs naar een K-kleur gaan", zegt hij. "Het prijsverschil tussen een J-kleur en een D-kleur is enorm." Wat betreft de duidelijkheid, hetzelfde concept geldt. Kies voor de diamant met de laagste helderheid die nog steeds schoon is voor het blote oog, omdat deze er identiek uitziet als een onberispelijke diamant, ervan uitgaande dat al het andere gelijk is, merkt hij op. "Het prijsverschil tussen een SI1 of SI2 zuiverheidsdiamant en een onberispelijke diamant is enorm." 

Terug naar blog